Zatvori
TikTok simbol
Foto: Eyestetix Studio / Unsplash
PoslovniPuls
01/12/2023

Vlasnik TikTok-a najavio ulaganje 12 mlrd. eura u europske podatkovne centre i sigurnost

TikTok, točnije njegova matična kineska kompanija ByteDance, objavila je planove za ulaganje više od 12 milijardi eura (13,1 milijardu dolara) u Europu tijekom sljedećih deset godina, u sklopu šire strategije uspostavljanja lokalnih podatkovnih centara i otklanjanja zabrinutosti vezanih uz privatnost podataka.

"Project Clover" obuhvatit će troškove izgradnje tri podatkovna centra, implementaciju tehnologija za poboljšanje privatnosti te zapošljavanje neovisne sigurnosne tvrtke NCC Group koja će provoditi reviziju i potvrđivati kontrole i zaštite podataka, navodi se u priopćenju TikToka.

TikTok će izgraditi svoj drugi podatkovni centar u Irskoj i još jedan u regiji Hamar u Norveškoj. Prošle godine, tvrtka je uspostavila svoj prvi europski podatkovni centar u Dublinu u Irskoj. Svi ovi podatkovni centri bit će lokacije suradnje kojima upravljaju pružatelji usluga treće strane, ističe TikTok, očito u nadi da će ovim smiriti europske tržište i sigurnosne regulatore koji sve veću pažnju usmjeravaju prema sve popularnijoj kineskoj društvenoj mreži s globalnim dosegom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram