Zatvori
Robot
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
30/11/2023

Nakon drame u OpenAI-u, Microsoft u tvrtku šalje svog predstavnika

Nakon drame oko izbacivanja izvršnog direktora OpenAI-a, Sama Altmana i njegovog ekspresno brzog povratka u kompaniju, najveći dioničar kompanije, Microsoft, dobit će svog "promatračkog" predstavnika u upravi AI-a, priopćio je Altman,

Promatračka pozicija znači da predstavnik Microsofta može prisustvovati sastancima upravnog odbora OpenAI-a i imati pristup povjerljivim informacijama, ali nema pravo glasa uključujući izbor ili odabir direktora.

Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella, koji je regrutirao Altmana u Microsoft nakon što je bio smijenjen iz OpenAI-a, ranije je izjavio da je potrebno promijeniti upravljanje tvorcem ChatGPT-a.

OpenAI je prošlog tjedna predstavio novi upravni odbor koji je pojačan bivšim su-izvršnim direktorom Salesforce-a Bretom Taylorom i Larryjem Summersom, bivšim američkim ministrom financija. Adam D'Angelo, izvršni direktor Quore, koji je prema nekim spekulacijama predvodio izbacivanje Altmana iz OpenAI-a, također je zadržao svoje mjesto u upravi.

Novi odbor OpenAI-a aktivno traži šest novih članova s ekspertizom u područjima tehnologije, sigurnosti i politike, piše Reuters.

Microsoft se obvezao uložiti više od 10 milijardi dolara u OpenAI i posjeduje 49% tvrtke.

Mira Murati, koja je bila glavna tehnološka direktorica OpenAI-a i na kratko vrijeme imenovana privremenom izvršnom direktoricom nakon Altmanovog odlaska iz AI-a, ponovno je glavna tehnološka direktorica tvrtke.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram