Zatvori
PoslovniPuls
28/11/2023

Google od petka briše korisničke račune koji nisu bili aktivni posljednje dvije godine

Od 1. prosinca, Google će početi brisati "neaktivne" račune - odnosno, korisničke račune koji nisu korišteni najmanje dvije godine.

Googleov korisnički račun omogućuju pristup drugim proizvodima tvrtke, uključujući Gmail, Drive, Docs, Meet, Calendar, Photos i YouTube.

To znači da su e-mailovi, videozapisi, fotografije, dokumenti i svi drugi sadržaji u neaktivnom računu u opasnosti od brisanja.

Google tvrdi da briše neaktivne račune kao sigurnosnu mjeru. Napušteni korisnički računi su ranjiviji na zlonamjerne prijetnje poput spama, prijevara putem phishinga i preuzimanja računa, izjavila je tvrtka.

"Ako se korisnički račun nije koristio dulje vrijeme, veća je vjerojatnost da će biti kompromitiran. To je zato što zaboravljeni ili nekorišteni računi često koriste stare ili ponovno korištene lozinke koje su možda kompromitirane, nemaju postavljenu dvofaktorsku autentifikaciju i manje su podložni sigurnosnim provjerama od strane korisnika", poručuju iz Google-a.

Stoga, ukoliko želite "spasiti" svoj stari Google korisnički račun, ulogirajte se u njega do petka ili riskirajte da će isti, zajedno sa svim fotografijama, emailovima i drugim datotekama, biti nepovratno izgubljen.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram