Zatvori
Zaposlenik
Foto: Helena Lopes / Unsplash
PoslovniPuls
23/11/2023

Google Meet uveo dugoočekivanu AI detekciju podizanja ruke za riječ

Google je lansirao novu značajku prepoznavanja gesti ruku na Google Meet platformi koja prepoznaje kada fizički podižete ruku i aktivira ikonu podizanja ruke kako bi obavijestila sudionike video poziva da imate pitanje ili želite preuzeti riječ.

Prema onome što je Google objavio, Google Meet prepoznaje vašu ruku samo kada je vidljiva kameri i mora biti udaljena od vašeg lica i tijela. Možda će vam biti potrebno nekoliko sekundi da držite ruku gore dok se ne aktivira prepoznavanje geste. Ikonu podizanja ruke moći ćete vidjeti u vašem video prozoru, nakon čega ćete biti premješteni na glavni modul kako bi moderatori sastanka mogli vidjeti da tražite riječ.

Google Meet

Značajka prepoznavanja gesti dostupna je na većini Google Meet Workspace pretplatničkih paketa, ali je inicijalno isključena i može se omogućiti u postavkama aplikecije. Automatski se isključuje za aktivne govornike, vjerojatno kako bi se spriječilo da ljudi aktiviraju ikonu podizanja ruke svaki put kad mahnu rukama dok govore.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram