Zatvori
Sam Altman
Foto: Steve Jennings/Getty Images / TechCrunch
PoslovniPuls
22/11/2023

Kraj sapunice u OpenAI-u: Sam Altman vraćen na mjesto CEO-a!

Sam Altman će ponovno preuzeti poziciju izvršnog direktora u OpenAI-u, potvrdila je kompanija i sam Altman.

Bret Taylor, bivši direktor Salesforce-a, i Larry Summers, bivši američki ministar financija, pridružit će se upravnom odboru OpenAI-a, objavljeno je. Adam D’Angelo, suosnivač i izvršni direktor Quora-e, platforme za pitanja i odgovore, ostaje član upravnog odbora.

Povratak Altmana na čelo najpoznatije svjetske razvojne AI kompanije dolazi samo dva dana nakon što su stotine zaposlenika OpenAI-a, uključujući suosnivača i člana uprave Ilyu Sutskevera, potpisali otvoreno pismo u kojem su najavile da će, ako upravni odbor ne podnese ostavku i ne vrati Altmana, većina njih dati otkaz.

Podsjetimo, Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta, najavio je u ponedjeljak kako će Altman i njegov kolega Greg Brockman prijeći u Microsoft, no čini se kako od te kombinacije neće biti ništa.

"S novim sastavom Uprave i podrškom Satye, radujem se povratku u OpenAI i izgradnji snažnog partnerstva s Microsoftom", napisao je Altman u svojoj objavi na X-u (bivši Twitter).

“Sam, Greg i ja razgovarali smo i složili se da imaju ključnu ulogu zajedno s timom rukovodstva OpenAI-a u osiguravanju daljnjeg napretka i izgradnje umjetne inteligencije. Radujemo se izgradnji snažnog partnerstva i isporuci vrijednosti umjetne inteligencije nove generacije našim klijentima i partnerima", izjavio je Nadella.

Brzi povratak Altmana na čelo OPenAI-a postao je vrlo izgledan još tijekom vikenda kada su u javnost procurile informacije o grupi velikih investitora, uključujući Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital i Sequoia Capital, koja vrši pritisak na Upravu OpenAI-a i traži povratak Altmana na čelo kompanije.

Njihovi napori urodili su plodom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram