Zatvori
Tether
Foto: DrawKit Illustrations / Unsplash
PoslovniPuls
21/11/2023

Tether blokirao 225 milijuna dolara povezanih s trgovinom ljudima

Kripto tvrtka Tether objavila je vijest o zamrzavanju 225 milijuna dolara vrijednosti svoje kriptovalute koja je, kako tvrde, bila povezana s trgovinom ljudima u jugoistočnoj Aziji.

Američka Tajna služba zatražila je od Tethera da zamrzne tokene tijekom "višemjesečnog istraživačkog napora" koji su provodili Tether i kripto burza OKX, navodi se u blogu Tethera, ne pružajući dodatne detalje o opsegu ili vremenskom okviru istraživanja.

Tether i OKX surađivali su s američkim Ministarstvom pravde (DOJ) u istraživanju, navodi Tether, ne ulazeći u pojedinosti, prenosi Reuters.

Kripto tokeni bili su "povezani s međunarodnim sindikatom trgovine ljudima u jugoistočnoj Aziji odgovornim za globalnu prijevaru u vezi s 'klaonicom svinja'", izjavio je Tether.

Izraz "klaonica svinja" obično se odnosi na slučajeve kada prevarant izgradi povjerenje s žrtvama putem društvenih medija, poruka i aplikacija za upoznavanje, a zatim ih pritišće da ulože u lažne kripto ili online trgovačke sheme.

Kriminalne skupine iz jugoistične Azije trguju stotinama tisuća ljudimai prisiljavajući ih da vode ilegalne online operacije, izvijestili su Ujedinjeni narodi u svom izvješću u kolovozu.

Tether je tzv. stablecoin vezan uz američki dolar. Prema podacima CoinGecka, u opticaju je 87,9 milijardi tether tokena, čime zauzima mjesto treće najveće kriptovalute nakon bitcoina i ethera.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram