Zatvori
Alexa, glasovni pomoćnik
Foto: Kilta.com / Unsplash
PoslovniPuls
20/11/2023

Amazon otpušta zaposlenike koji rade na glasovnom pomoćniku Alexa

Amazon, globalni div e-trgovine, započeo je proces otpuštanja "nekoliko stotina" zaposlenika u svom odjelu Alexa u sklopu šire strategije restrukturiranja koja je u tijeku od prošle godine, potvrdio je Daniel Rausch, potpredsjednik Amazona za Alexa i Fire TV.

U internom dopisu zaposlenicima, Rausch je obavijestio zaposlenike o ukidanju radnih mjesta, ističući potrebu za usklađivanjem s poslovnim prioritetima i fokusom na generativnu umjetnu inteligenciju. "Ovi pomaci dovode nas do prekida nekih inicijativa, što rezultira ukidanjem nekoliko stotina radnih mjesta", napisao je Rausch.

Ova odluka dolazi u kontekstu sveobuhvatnog rezanja troškova koje je započelo još prošle godine pod vodstvom izvršnog direktora Amazona, Andyja Jassyja. S obzirom na ekonomske izazove i usporavanje rasta maloprodajne djelatnosti, Amazon je već otpustio više od 27.000 radnika i ukinuo nekoliko neprofitabilnih inicijativa.

Otpuštanja nisu iznenađenje. Alexa i slični digitalni pomoćnici suočavaju se s rastućom konkurencijom generativne umjetne inteligencije i chatbota poput OpenAI-jevog ChatGPT-a. Amazon je u rujnu najavio ažuriranja za Alexu koja su povezana s generativnom umjetnom inteligencijom, signalizirajući prilagodbu trendovima u tehnološkom sektoru.

S obzirom na trenutačne promjene, ostaje vidjeti kako će se Amazon prilagoditi novim izazovima u području umjetne inteligencije i dalje unaprjeđivati svoje tehnološke inovacije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram