Zatvori
IBM retro računalo
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
16/11/2023

IBM osnovao 500 milijuna dolara težak fond za ulaganja u AI startupe

IBM je predstavio vlastiti ulagački fond težak 500 milijuna dolara i namijenjen ulaganju u tvrtke koje se bave umjetnom inteligencijom, počevši od startapa u ranoj fazi do već etabliranih tvrtki s visokom stopom rasta.

Cilj IBM-ovog "Enterprise AI Venture" fonda jest ubrzati istraživanje i razvoj tehnologije generativne umjetne inteligencije za sektor poduzeća. IBM će iskoristiti svoje stručno znanje i posvećeni tim za razvoj ulagačkog portfelja kako bi prepoznao i podržao lidere u području umjetne inteligencije koji doprinose ostvarivanju punog potencijala umjetne inteligencije, poručuju iz IBM-a.

Fond će voditi IBM-om tim s bogatim iskustvom u ulaganjima i umjetnoj inteligenciji. Startupi odabrani za ulaganje neće samo dobiti financiranje, već će imati prilike uspostaviti značajna partnerstva s IBM-om. Također će imati koristi od IBM-ovih stručnjaka u razvoju proizvoda, inženjeringu i strategijama izlaska na tržište.

"Umjetna inteligencija trebala bi otključati gotovo 16 bilijuna dolara produktivnosti do 2030. Lansiranjem 'IBM Enterprise AI Venture Fund-a' otvaramo još jedan kanal za iskorištavanje ogromnog potencijala revolucije umjetne inteligencije u stvarne, pozitivne rezultate za IBM i tvrtke u koje ulažemo", izjavio je Rob Thomas, stariji potpredsjednik, softver i glavni komercijalni direktor u IBM-u. "Ovaj fond još je jedan način na koji se snažno obvezujemo na inovacije odgovorne umjetne inteligencije putem WatsonX i pomažemo organizacijama da stave ovu transformacijsku tehnologiju u službu svog poslovanja."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram