Zatvori
Donald Trump
Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
14/11/2023

Trumpova društvena mreža nagomilala gubitak od 73 milijuna dolara

Bivši američki predsjednik Donald Trump suočava se s financijskim izazovima na svojoj društvenoj medijskoj platformi Truth Social, koja je od svog pokretanja početkom 2022. izgubila 73 milijuna dolara, pokazalo je izvješće o vrijednosnim papirima tvrtke Digital World Acquisition Corp (DWAC), SPAC-a, odnosno specijalne tvrtke koja je već izlistana na burzi i koja se planira spojiti se s Trumpovom platformom..

Podsjetimo, Trump je najavio lansiranje vlastite društvene mreže u listopadu 2021., izražavajući namjeru da se suprotstavi velikim tehnološkim tvrtkama poput Twittera i Facebooka, koje su ga prethodno blokirale.

Truth Social je u 2022. godini zabilježio gubitak od 50 milijuna dolara, uz neto prihode od samo 1,4 milijuna dolara. U prvoj polovici ove godine, platforma je izgubila dodatnih 23 milijuna dolara, s neto prihodom od 2,3 milijuna dolara.

Revizorska tvrtka koju je imenovala Trump Media & Technology Group (TMTG) izrazila je zabrinutost zbog financijskog stanja tvrtke, sugerirajući kako postoji ozbiljna sumnja u njezinu sposobnost da nastavi poslovanje, stoji u izvješćuu DWAC-a.

"TMTG vjeruje kako bi bilo teško prikupiti dodatna sredstva putem tradicionalnih izvora financiranja bez značajnog napretka u postizanju sporazuma o spajanju s Digital World", navodi se u izvješću.

Također, tvrtka je u ožujku eliminirala nekoliko radnih mjesta, otkrivano je, nakon pregleda svih odjela, a najviše je pogođen odjel za video streaming i infrastrukturni timovi TMTG-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram