Zatvori
Bitcoin novčić
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
13/11/2023

Kripto tržišta u porastu: Svi očekuju lansiranje prvog kripto ETF-a

U prvih deset dana studenoga, svjedočili smo još jednom porastu cijene Bitcoina, koji je dodatno skočio za pet posto, privremeno premašivši granicu od 37.000 dolara.

Međutim, u posljednja dva tjedna, dinamika na tržištu kriptovaluta doživjela je određene promjene. Dominacija Bitcoina je blago opala, sugerirajući da druge kriptovalute dobivaju na vrijednosti u odnosu na vodeću kriptovalutu. Ovaj preokret ukazuje na rastuće povjerenje investitora koji su otvoreni prema preuzimanju dodatnog rizika putem ulaganja u alternative.

Osim toga, važno je istaknuti da su vijesti o očekivanim ETF fondovima i dalje ključni pokretač rasta cijena. Nedavno je Grayscale Investments usklađen s američkom Komisijom za vrijednosne papire i burze (SEC) u vezi s transformacijom GBTC trusta u ETF. Ovaj potez označava značajan korak prema širokoj prihvaćenosti kriptovaluta među institucionalnim investitorima. Zastupnici Grayscalea trenutno su podvrgnuti pitanjima odjela SEC-a, a iako su detalji još uvijek škrti, voditelj pravne službe Craig Salm nagovijestio je kako je formalno odobrenje ETF fonda samo pitanje vremena.

S obzirom na trenutni rast cijena bitcoina, prognoze su optimistične. Mnogi stručnjaci sugeriraju kako bi sljedeći prodajni pritisak na Bitcoin mogao nastupiti tek kada dosegne razinu od 110.000 dolara, označavajući početak novog ciklusa rasta. Očekivanja se postavljaju visoko, a nakon sljedećeg halvinga u travnju 2024., neki analitičari kažu kako bi Bitcoin mogao dostići vrijednost od impresivnih 130.000 dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram