Zatvori
PoslovniPuls
10/11/2023

Tumblr - nekoć popularna mikroblog platforma pred gašenjem

Čini se kako je odzvonilo nekoć popularnom mikroblog servisu Tumblr.

Prema internim dokumentima koji su procurili u javnost, gotovo svi zaposlenici Tumblr-a, osim osnovnog tima u odjelima sigurnosti i povjerenja, bit će premješteno u druge odjele matične tvrtke Automattic.

"Ono što je sasvim jasno jest da naš pristup oživljavanju Tumblr ne funkcionira. Nije preokrenuo poslovanje kako bi donio dovoljno novca za podršku investicijama u infrastrukturu i osoblje potrebno za vođenje Tumblra, a mnogi korisnici nisu bili zadovoljni nekim od promjena koje smo pokušali izvesti. Došlo je do nekih promjena unutar tima, ali u osnovi, ono što govorimo jest da ćemo od 1. siječnja 2024. isprobati drukčiju strukturu s manjim, fokusiranim timovima koji će raditi na ključnim dijelovima Tumblra koje korisnici žele poboljšati. Ukinut ćemo ili opozvati neke promjene koje smo pokušali izvesti, a nisu uspjele", rekao je prvi čovjek Automattic-a, Matt Mullenweg.

Financijski problemi Tumblra nisu pretjerano veliko iznenađenje. Ova blog platforma doživjela je kratkotrajni porast popularnosti kada su nezadovoljni korisnici Twittera tražili novo utočište nakon što je Elon Musk preuzeo tu platformu. No, Mullenweg je otkrio u srpnju ove godine kako Tumblr gubi otprilike 30 milijuna dolara godišnje.

Tumblr je osnovan 2007., a Yahoo ga je preuzeo 2013. godine za milijardu dolara. Šest godina potom - preuzima ga Automattic za samo 3 milijuna dolara, a sada je, čini se, na korak do konačnog gašenja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram