Zatvori
Foto: DreamWorks
PoslovniPuls
09/11/2023

Spielbergov suradnik kaže kako će AI dramatično srezati trošak stvaranja animiranih filmova

Umjetna inteligencija značajno će smanjiti troškove stvaranja blockbuster animiranih filmova, tvrdi dugogodišnji direktor DreamWorksa, Jeffrey Katzenberg.

"Ne znam za industriju koja će biti više pogođena od bilo kojeg aspekta medija, zabave i stvaranja", izjavio je Katzenberg na panel raspravi na Bloomberg New Economy Forumu u četvrtak. "U dobrim starim danima, trebali ste 500 umjetnika i godine napornog rada da biste napravili animirani film svjetske klase. Ne vjerujem da će za tri godine biti potrebno više od 10% toga."

Usvajanje umjetne inteligencije dramatično će ubrzati digitalnu transformaciju industrije zabave, izjavio je 72-godišnji Katzenberg, koji se proslavio kao izvršni producent u filmskom studiju kompanije Walt Disney prije nego što se udružio s redateljem Stevenom Spielbergom i izvršnim direktorom Davidom Geffenom kako bi suosnovao DreamWorks.

DreamWorks je najpoznatiji po animiniranim franšizama poput "Shrek", "How to Train Your Dragon" i "Kung Fu Panda".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram