Zatvori
PoslovniPuls
08/11/2023

Trgovanje kriptovalutama preko Robinhood-a uskoro dostupno i u EU

Robinhood, popularna online brokerska platforma za trgovanje dionicama, možda najpoznatija po svojoj ulozi u trgovinom tzv. "meme dionicama" 2021. godine, objavila je u izvješću o prihodima za treće tromjesečje u utorak kako planira pokrenuti trgovinu kriptovalutama u Europskoj uniji "u narednim tjednima".

"Kad gledamo prema budućnosti, ostajemo fokusirani na pružanje vodećih proizvoda koji će zadovoljiti mnoge financijske potrebe klijenata, osvajajući tržišni udio, šireći se međunarodno i nastavljajući mijenjati industriju na bolje", izjavio je Vlad Tenev, izvršni direktor i suosnivač Robinhood-a.

Međutim, planirana ekspanzija platforme za trgovanje kriptovalutama, koja je trenutno dostupna samo u SAD-u, u Europu, pratila je pad ukupnih prihoda od trgovanja kriptovalutama na platformi - s 31 milijun dolara u prethodnom tromjesečju na 23 milijuna dolara, što je pad od 26%. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, pad prihoda od trgovanjem kriptovalutama na Robinhoodu, još je veći iznosi 55%.

Plan Robinhooda za širenje trgovanja kriptovalutama u Europu slijedi nakon što je tvrtka najavila širenje na tržište Ujedinjenog Kraljevstva ranije ove godine. To je također jedna od ambicioznijih najava vezanih uz kriptovalute koje su došle iz tvrtke otkako je 2022. godine predstavila svoj kripto-nočanik, posebno jer je smanjila ponudu u SAD-u nakon sankcija koje je izrekla Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC).

U lipnju je SEC podigla tužbu protiv Coinbasea i Binancea, dvije najveće kriptoburze na svijetu, i tvrdila kako su iste dopustile korisnicima da trguju neregistriranim vrijednosnim papirima, uključujući kriptovalute Solana, Polygon i Cardano.

U kolovozu su Robinhood i Jump Crypto, jedan od najvećih trgovaca kriptovalutama koji je privukao pažnju SEC-a zbog povezanosti s tvorcem TerraUSD-a, Do Kwonom, navodno prekinuli suradnju.

Kad su ga pitali o padu na kripto tržištu tijekom razgovora s investitorima nakon objave prihoda za treće tromjesečje, izvršni direktor Robinhooda Tenev je rekao kako je tvrtka "fokusirana na korištenje ove prilike kako bi izgradila svoje kapacitete i platformu."

Međutim, rekao je kako vjeruje da će ekspanzija trgovanja kriptovalutama u Europi - gdje će "regulatorna jasnoća", kako je rekao, omogućiti Robinhoodu da "ponudi drugačiji skup sredstava" u usporedbi s SAD-om - otvoriti kriptobiznis platforme za stotine milijuna novih korisnika.

Što se tiče SAD-a, Tenev je rekao da Robinhood još uvijek čeka smjernice od američke vlade. Bilo bi, kako je rekao, šteta da se inovacije na tržištu kriptovaluta "poduzimaju izvan SAD-a."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram