Zatvori
Ivan Burazin i drugi
Foto: PRESS
PoslovniPuls
06/11/2023

Burazinova "Daytona" osigurala investiciju za razvoj vrijednu 2 milijuna dolara

Daytona, hrvatski startup koji pruža rješenje za poboljšanje developerskog okruženja tzv. Development Environment Management, osigurao je dva milijuna dolara investicija u najranijoj, pre-seed rundi financiranja. Ova investicija znatno premašuje inicijalna očekivanja Daytoninog tima, što je rezultat povjerenja istaknutih imena u sektoru developerskih alata, među kojima su i lideri hrvatske tech zajednice koji su investirali u novi domaći startup.

"Drago mi je da možemo podržati viziju Daytone u stvaranju standardiziranih developerskih okruženja. Godine iskustva cijelog Daytona teama na ovom području, upornost i motivacija, jedinstveno ih pozicioniraju da riješe izazove s kojima se susreću programeri svaki dan", rekao je Tomislav Car osnivač Infinum Venturesa.

Daytona io

Iza Daytone stoji tim iskusnih veterana programiranja u cloudu. Ivan Burazin, Vedran Jukić i Goran Draganić započeli su svoj put 2009. godine projektom PHPanywhere, koji je s vremenom prerastao u Codeanywhere. Tijekom 14 godina u području programiranja u cloudu, osnivači Daytone stekli su jedinstven uvid u korisničke potrebe i izazove, što im je omogućilo razvoj traženog developerskog alata kakav još ne postoji na tržištu.

"Ova investicija pomaže nam u ostvarivanju naše misije da postanemo industrijski standard u upravljanju developerskim okruženjima, počevši od velikih korporacija odnosno 'enterprise' sektora. Snažna podrška pojedinaca i institucija s dubokim korijenjem u industriji developerskih alata nije samo potvrda, nego i veliki zajednički korak prema transformaciji developerskih okruženja", objašnjava Burazin.

Sa sjedištem u New Yorku, Daytona danas broji 11 zaposlenika u Europi i SAD-u, a prikupljene investicije iskoristit će za novi iskorak u poslovanju.

"Sredstva iz ove runde financiranja usmjerit će se u ubrzavanje razvoja, nova zapošljavanja u Daytoni i intenziviranje proboja na tržište, posebno među velike organizacije gdje su vlastita, samostalna developerska okruženja prioritet", zaključuje Burazin.

Daytona je platforma koja pojednostavljuje stvaranje standardnih i sigurnih developerskih okruženja, automatizira postavljanje okruženja na novim granama projekta, te olakšava dijeljenje okruženja između članova tima.

Upravo su zbog fleksibilnosti, sigurnosti te optimizacije rada Daytonu već prepoznali i prvi kupci, među kojima su kompanije s liste Fortune 500, a klijenti dolaze iz bankarskog sektora, osiguranja, vojne industrije te svih drugih reguliranih industrija, navode iz startupa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram