Zatvori
Eric Schmidt
Foto: Hecker / MSC
PoslovniPuls
26/10/2023

Bivši Googleov direktor Eric Schmidt uložio 100 milijuna dolara u tvrtku svoje (tajne) djevojke

Bivši direktor Google-a, Eric Schmidt, kompaniju je napustio s osobnim bogatstvom od 20 mlrd. dolara i nezasitnim apetitom za hodanje s mlađim djevojkama, iako je od 1980. u braku s Wendy Schmidt.

Tijekom posljednje dvije godine, 68-godišnjak je proširio svoj utjecaj - i uložio najmanje 100 milijuna dolara, prema tri izvora - u startup akcelerator nazvan Steel Perlot, kojim upravlja kao izvršni predsjednik zajedno s izvršnom direktoricom Michelle Ritter, 29-godišnjom poduzetnicom s kojom je u vezi, piše Forbes.

Schmidtovo ulaganje namijenjeno je podršci poslovanja akceleratora, pokretanju i ulaganju u nove projekte pod okriljem Steel Perlot. Međutim, tek godinu dana nakon što je tvrtka pokrenuta, već je tražila da Schmidtov obiteljski ulagački ured, Hillspire LLC, plati njihove račune.

U intervjuu za Forbes, Ritter tvrdi da tvrtka ima više investitora osim Schmidta. Dodala je da Steel Perlot sada također upravlja ukupno 450 milijuna dolara u ime institucionalnih investitora i pojedinaca s visokim neto vrijednostima, te da kapital koristi "od travnja".

Međutim, Forbes nije uspio pronaći dokaze da je u tvrtku uložio bilo tko osim Schdmidta.

Do sada je Steel Perlot uložio najmanje 20 milijuna dolara u više od desetak startupa, poput tvrtke za umjetnu inteligenciju Pryon, tvrtke za kripto trgovanje nazvane Tristero i platforme za plaćanja Keeta. Također su pokrenuli dvije tvrtke, uključujući platformu za decentralizirano bankarstvo pod nazivom Knox Networks, za koju Ritter tvrdi da ima pilot programe s Bank of England i Svjetskom bankom (ni jedan od njih nije odgovorio na Forbesov zahtjev za komentar).

Što se tiče Steel Perlota, Ritter je izjavila za Forbes kako planira nekoliko najava u idućih šest mjeseci. Dodala je da je trenutačno u pregovorima za novo financijsko ulaganje u tvrtku (iako nije željela otkriti potencijalne investitore).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram