Zatvori
Apple
Foto: Keming Tan / Unsplash
PoslovniPuls
25/10/2023

Apple planira uložiti ozbiljan novac u razvoj vlastitog AI-a

Prema pisanju Bloomberga, Apple će godišnje ulagati čak milijardu dolara u razvoj alata umjetne inteligenicije (AI), a sve kako bi dostigao druge velike američke tehnološke tvrte koje su na ovom polju već učinile značajni iskorak - Google, Microsoft i Amazon.

Apple već koristi umjetnu inteligenciju u svojim proizvodima, ali nije lansirao generativni proizvod umjetne inteligencije poput OpenAI-jevog ChatGPT-a ili Google Barda. Umjesto toga, Appleova umjetna inteligencija koristi se za poboljšavanje kvalitete fotografija i ispravak teksta.

Do sada je Apple izgradio vlastiti okvir za velike jezične modele, poznat kao Ajax, kao i vlastitog chatbota, poznat interno kao Apple GPT, a koji još uvijek nije predstavljen javnosti.

Američka tvrtka navodno planira integrirati AI u Siri, Messages i Apple Music. Što se tiče potonjeg, Apple bi koristio umjetnu inteligenciju za stvaranje automatskih playlista poput onih koje Spotify radi u suradnji s OpenAI-jem. Također istražuju upotrebu umjetne inteligencije u Xcodeu kako bi pomogli razvojnim programerima, piše Bloomberg.

Izvršni direktori Applea koji vode tvrtkine inicijative za umjetnu inteligenciju su John Giannandrea, viši potpredsjednik za strojno učenje i strategiju umjetne inteligencije; Craig Federighi, viši potpredsjednik za softversko inženjerstvo; i Eddy Cue, šef usluga, izvijestio je Bloomberg.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram