Zatvori
Foto: David Grandmougin / Unsplash
PoslovniPuls
19/10/2023

Amazon lansira sustav zračne dostave lijekova dronovima u Teksasu

Amazonova online ljekarna uskoro će dostavljati narudžbe kupcima putem zračne dostave odnosno bespilotnim dronom, objavili su iz Amazona.

Ova usluga će u početku biti dostupna isključivo u gradu College Station u američkoj saveznoj državi Teksas. Narudžbe će tako biti dostavljene doslovno ispred vrata kupaca unutar 60 minuta od narudžbe i to bez dodatnih troškova.

Kupci Amazonove ljekarne koji žive u College Stationu ubuduće će dobiti izbor opcije dostave dronom tijekom procesa plaćanja.

Stanovnici College Stationa koji odaberu dostavu dronom imat će pristup više od 500 lijekova koji liječe uobičajene bolesti poput gripe, astme i upale pluća, izjavili su izvršni direktori Amazonove ljekarne.

"Učimo od prvih dana medicinske škole da postoji zlatni prozor koji je važan u kliničkoj medicini. To je vrijeme između trenutka kada se pacijent osjeća loše i trenutka kada može primiti tretman", rekao je Vin Gupta, M.D., glavni medicinski direktor Amazonove ljekarne.

"Kada se pogleda što gradimo kroz našu povezanu uslugu, Amazon Clinic i One Medical, te zatim prenosimo to na dostavu lijekova unutar jednog sata putem drona, počinjete vidjeti parametre temeljito različitog iskustva skrbi, posebno za akutne bolesti."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram