Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
18/10/2023

Njemački dSPACE nakon Zagreba otvorio ured i u Osijeku

Tvrtka dSPACE, s više od 2.400 zaposlenih širom svijeta, u prostorima osječkog Eurodoma otvorila je svoj novi ured. Uz dSPACE-ov ured u Zagrebu ovo je druga lokacija u Hrvatskoj. U trenutku osnutka osječki ured dSPACE-a zapošljava petnaest razvojnih inženjera, a u planu je proširenje i dodatno zapošljavanje na novih dvadesetak pozicija tijekom sljedeće poslovne godine.

„Iznimno smo zadovoljni da smo kao globalno vodeća tvrtka sveukupno do sada u Hrvatskoj zaposlili više od 140 vrhunskih inženjera. I dalje nastavljamo rasti, a novim uredom u Osijeku širimo svoje prisustvo u Hrvatskoj. Rastući timovi u Zagrebu i Osijeku podržavaju održivi rast dSPACE grupe. U Osijeku, kao i u Zagrebu, nalazimo visokokvalificirane zaposlenike koji s nama rade na razvoju rješenja za budućnost mobilnosti i automobilske industrije“, ističe direktor dSPACE-a Hrvatska, Elmar Schmitz,.

dSPACE nudi cjelovito i integrirano okruženje za razvoj ugradbenog softvera i sustava. dSPACE alate uspješno koriste svi vodeći svjetski proizvođači automobila za razvoj i testiranje elektroničkih kontrolnih jedinica. Između ostalog, dSPACE nudi i opsežni portfelj rješenja za razvoj i testiranje električnih motora, baterijskih sustava, gorivih ćelija i infrastrukture za punjenje.

"Ideja za osnutak naše osječke podružnice rođena je sredinom prošle godine kada su nam pristupila trojica inženjera i pitali nas zapošljavamo li u Osijeku. Kroz razgovor s njima uvidjeli smo potencijal Sveučilišta u Osijeku i lokalnog tržišta rada. To su bili Eugen Šimara, Marko Kuprešak i Frane Mikulić. Brzo nakon njihovog uvođenja u posao pridružilo nam se još nekoliko njihovih kolega i to nas je uvjerilo da je Osijek tržište na kojem želimo biti. Kroz suradnju s lokalnim obrazovnim ustanovama želja nam je da mladi stručnjaci prepoznaju dSPACE kao mjesto koje će odabrati za početak svog profesionalnog razvoja. Osim rada s vrhunskim tehnologijama i u međunarodnoj okolini prednost rada u dSPACE-u vidimo u cjelokupnom paketu uvjeta i benefita za naše zaposlenike. Naglasak stavljamo na životno - radni balans, trajnu edukaciju zaposlenika i razvoj njihove karijere. Potičemo otvorenu komunikaciju u tvrtki i uzajamno poštovanje svih zaposlenika i voditelja. Vjerujem da je dSPACE mjesto na kojem svaki inženjer može razviti svoj puni potencijal“, pojašnjava Voditelj jednog od tehničkih odjela dSPACE-a Hrvatska, Mario Đuras.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram