Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
17/10/2023

AI2Future konferencija donosi sve što morate znati o umjetnoj inteligenciji

Više od 400 developera, AI entuzijasta te predstavnika tvrtki i startupova čije se poslovanje oslanja na umjetnu inteligenciju okupit će se 19. i 20. listopada u zagrebačkom Kraš Auditoriumu na 8. AI2Future konferenciji.

Jedinu domaću konferenciju 100% posvećenu umjetnoj inteligenciji organizira udruga CroAI, koja će okupljanje iskoristiti i da predstavi svoje godišnje istraživanje u umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj. Dvodnevni program donijet će više od 50 predavanja, a razgovarat će se o istraživačkim projektima, najnovijim znanstvenim dosezima i budućnosti poslovanja. Umjetna inteligencija je tehnologija koja donosi revoluciju u sve industrije pa je ključno pitanje kako da se pojedinci i tvrtke u Hrvatskoj aktivno uključe u razvoj temeljen na umjetnoj inteligenciji, navodi se u priopćenju.

Panel Uloga (ne)predvidive umjetne inteligencije uvest će sudionike u teme konferencije. Veleposlanik Francuske Fabien Freschi, veleposlanik Španjolske Juan Gonzalez-Barba Pera, veleposlanik Indije Raj Kumar Srivastava te Helen Walker-Fleming, zamjenica šefa misije Ujedinjenog Kraljevstva, razgovarat će o tome možemo li razumjeti utjecaj umjetne inteligencije te kako da države i organizacije iskoriste snagu ove tehnologije da potaknu inovaciju i rast.   

Milan Petković (Philips) govorit će o primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu. Naši zdravstveni sustavi suočavaju se s nizom izazova: s jedne strane su sve starije stanovništvo i sve više kroničnih bolesnika, a s druge sve manje zdravstvenog osoblja i kapaciteta. Tehnologije obrade podataka i umjetne inteligencije već danas mogu transformirati zdravstvo, a sudionici će se upoznati s nekoliko primjera iz prakse. Ana Zovko (Croatia osiguranje) i Roberto Kutić (Infobip) objasnit će kako je LAQO zauvijek promijenilo način poslovanja osiguranja. Naime, LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj i u Europskoj Uniji koje je u integriralo umjetnu inteligenciju u osnovne korisničke procese. Luka Murn (BBC) govorit će o pretraživanju video arhiva uz pomoć Computer Visiona. BBC arhiva sadrži više od 1.5 milijun video kazeta te 7 milijuna fotografija koje žele očuvati, katalogizirati i digitalizirati. Najveći izazov je kako restaurirati stare snimke da bi kvalitetom zadovoljile moderne standarde emitiranja, a BBC odjel istraživanja i razvoja traži način kako automatizirati taj proces korištenjem umjetne inteligencije.

Ove godine program je podijeljen na inženjerski, istraživački, i novi, poslovni smjer. Inženjerski smjer će donijeti pregled istaknutih primjera primjene umjetne inteligencije, dok će istraživački smjer predstaviti istraživačke projekte s hrvatskih tehničkih fakulteta. Na poslovnom smjeru govorit će se o najboljim praksama koje korištenjem umjetne inteligencije mijenjaju poslovanje. 

10 AI startupova je, zahvaljujući podršci Hrvatskog Telekoma i Fortenove, dobilo priliku da se predstave sudionicima u izložbenom prostoru te ostvare poslovne kontakte unutar hrvatske zajednice koja se bavi umjetnom inteligencijom. 

Partneri konferencije su Bonsai.tech, Visage technologies, Intellias, Poslovna inteligencija i TIS. Službeni jezik konferencije je engleski, a više informacija o programu možete pronaći putem linka

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram