Zatvori
Foto: Google
PoslovniPuls
12/10/2023

Googleov projekt "Green Light" gradovima omogućuje optimizaciju semafora na križanjima

Kroz svoju Google Maps aplikaciju, Google ima pristup golemoj količini podataka o dnevnom prometu i koristi ih kako bi gradovima pružio besplatne, AI-optimizirane preporuke za bolju sinkronizaciju semafora, što može smanjiti zaustavljanja za 30% i emisije štetnih plinova na raskrižjima za 10%.

Projekt "Green Light" do sada je za 12 gradova širom svijeta pružio preporuke za bolje optimiziranu sinkronizaciju na 70 raskrižja. Google gradovima nudi ove preporuke besplatno putem jednostavnog web sučelja, a tvrtka tvrdi da primjena promjena može biti posao od pet minuta koji koristi postojeće sustave upravljanja semaforima.

Prvi gradovi koji već eksperimentiraju s Projektom "Green Light" su Rio de Janeiro, Seattle, Hamburg, Bangalore, Haifa, Budimpešta, Kolkata, Abu Dhabi, Hyderabad, Manchester, Bali i Jakarta. To je prilično raznolik niz uvjeta vožnje, a Google tvrdi da se na 70 trenutačno testiranih raskrižja može utjecati na otprilike 30 milijuna mjesečnih putovanja automobilima.

"Projekt 'Green Light' identificirao je prilike za koje prije nismo znali da postoje, i usmjerio prometne inženjere na potencijalne koristi promjenom vremena rada semafora", kaže David Atkin, upravitelj analize i izvještavanja odjele prijevoza u Manchesteru. "Ovo je pružilo vrijedne uvide za naš grad s 2.400 semafora."

Google poziva i druge gradove da se prijave na listu čekanja za ovaj zanimljivi projekt, jer će tijekom vremena usluga biti omogućena i za njih.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram