Zatvori
Foto: Cyberpunk 2077
PoslovniPuls
06/10/2023

Poljski CD Projekt omogućio rijetki uvid u financije visokobudžetnih videoigara

Poljska izdavačka kuća CD Projekt objavila je zanimljive podatke koji pružaju nesvakidašnji uvid u budžet i financijske troškove izrade visokobudžetnih videoigara.

Iz CD Projekta su tako otkrili kako je njihova posljednja igra, "Cyberpunk 2077", dosada prodana u impresivnih 25 milijuna primjeraka. Također je otkriveno kako se gotovo polovica svih prodanih primjeraka dogodila u prva dva tjedna od početka prodaje. U zadnjih godinu dana prodano je pet milijuna primjeraka igre.

Kada je riječ o najnovijoj ekspanziji za "Cyberpunk 2077": "Phantom Liberty", koja je u prodaju krenula prije desetak dana - igra je već prodana u 3 milijuna primjeraka.

CD Projekt otkrio je kako je na produkciju "Phantom Libertyja" potrošeno 60 milijuna eura, dok su marketinški troškovi za promociju iznosili 20 milijuna eura. U igri je angažiran i poznati britanski glumac Idris Elba. Na razvoju ove igre radilo je nevjerojatnih 3600 ljudi, otkrili su poljski developeri.

Nakon ovih brojki ne čudi podatak kako globalna industrija videoigara godišnje uprihodi više nego filmska i glazbena industrija zajedno.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram