Zatvori
Reid Hoffman
Foto: TechCrunch / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
02/10/2023

Suosnivač LinkedIn-a kaže kako će AI "uzdignuti čovječanstvo"

Suosnivač LinkedIn-a i milijarder Reid Hoffman još je jednom pozvao na brže usvajanje tehnologije umjetne inteligencije radi "uzdizanja čovječanstva".

"Svaki mjesec, svaka godina, svaki tjedan ranijeg pristupa toj tehnologiji pokreće ljudsku dobrotu", rekao je Hoffman u intervjuu za Time, ističući prednosti umjetne inteligencije u rješavanju gorućih globalnih problema poput klimatskih promjena i pandemija, te širenju pristupa obrazovanju.

Hoffman je rekao kako bi se "blitzscaling" pristup trebao primijeniti s umjetnom inteligencijom: "Istina je da u globalnom svijetu povezanom internetom i mobilnim uređajima brzina širenja određuje tko pobjeđuje."

Blitzscaling, također naslov knjige koju je napisao Hoffman, poslovna je strategija koju koriste neki start-upovi i prioritet daje iznimno brzom rastu iznad svih ostalih faktora. To je ilustrirano usponom poznatih američkih tehnoloških kompanija poput Amazona, Ubera i Airbnba.

Kada je riječ o čestim greškama i nedostataka koji se pojavljuju s AI modelima, koje programeri nazivaju "halucinacijama", Hoffman je rekao kako je taj problem "rješiv" i uskoro će prestati biti problem.

"Mogu se kladiti za bilo koju svotu novca da možete smanjiti halucinacije do ljudske razine u roku od (nekoliko) mjeseci."

Hoffman je ulagao u desetke AI tvrtki putem svoje ulagačke tvrtke, Greylock Partners, i bio je jedan od ranih ulagača u OpenAI.

"Smatram da sve tehnološke tvrtke i tvrtke koje razvijaju umjetnu inteligenciju imaju jednu od najviših potreba za artikulacijom vrijednosti na kojima grade svoju tehnologiju, vrijednosti kojima bi se trebali smatrati odgovornima, kako rade na tome da sebe drže odgovornima i koga angažiraju da im pomogne", rekao je Hoffman za Time.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram