Zatvori
Foto: WangXiNa / Freepik
PoslovniPuls
25/09/2023

Amazon najavio golemo ulaganje u AI startup Anthropic

Amazon je najavio kako će uložiti do 4 mlrd. američkih dolara u AI startup Anthropic, a iza kojeg stoje bivši zaposlenici OpenAI-a.

Prvi dio Amazonovog ulaganja vrijedan je 1,25 mlrd. dolara i uključuje instrastrukturnu serversku podršku za razvoj i treniranje postojećih i budućih AI modela.

"Gajimo veliko poštovanje prema Anthropicu i njihovim temeljnim principima, te vjerujemo kako zajedno možemo poboljšati brojna korisničkih iskustava, kratkoročno i dugoročno, a kroz našu dublju suradnju", rekao je Andy Jassy, izvršni direktor Amazona.

Anthropicovi AI chatboti Claude i Claude 2 po svemu nalikuju onome što omogućuje i ChatGPT, od prijevoda tekstova, pisanja računalnog koda i odgovaranja na korisničke upite, ali u Anthropicu tvrde kako je njihova AI tehnologija pouzdanija i sigurnija za korisnike.

TechCrunch navodi kako Anthropic trenutno razvija i potpuno novi AI chatbot kodnog naziva "Claude Next", a koji bi trebao biti čak 10 puta moćniji od današnje AI tehnologije.

Dario i Daniela Amodei, suosnivači Anthropica, već su privukli velika ulaganja u svoj startup, poput Googlea koji je ranije ove godine u Anthropic uložio 300 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram