Zatvori
Foto: RAWPIXEL.COM
PoslovniPuls
18/09/2023

Britanski tržišni regulator pokušat će zauzdati nekontrolirani razvoj umjetne inteligencije

Tržišni regulator Velike Britanije predložio je principe za upravljanje novim modelima umjetne inteligencije (AI) u , uključujući odgovornost, pristup i transparentnost, kako bi potaknuo konkurentski rast u ovoj brzorastućoj tehnologiji, prenosi Reuters.

Agencija za konkurenciju i tržište (CMA) počela je istraživati utjecaj aplikacija generativne umjetne inteligencije poput ChatGPT-a u kako bi osigurala da tehnologija bude od koristi britanskim potrošačima i tvrtkama.

Izvršna direktorica CMA-e, Sarah Cardell, izjavila je kako postoji stvarni potencijal da AI tehnologija ubrza produktivnost i olakša milijune svakodnevnih zadataka, ali optimistična budućnost uz AI ne može se uzimati zdravo za gotovo.

"Zato smo danas predložili ove nove principe i pokrenuli širok angažmana kako bismo osigurali da se razvoj i upotreba temeljnih modela razvijaju na način koji promiče konkurenciju i štiti potrošače", rekla je.

Premijer Rishi Sunak promovira Ujedinjeno Kraljevstvo kao globalnog lidera u regulaciji AI-a, a zemlja će u studenom biti domaćin summita o sigurnosti UI-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram