Zatvori
Eduardo Saverin
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
15/09/2023

Gotovo zaboravljeni suosnivač Facebooka ima poruku za današnje startup osnivače

Eduardo Saverin, pomalo zaboravljeni suosnivač Facebooka, gostovao je na konferenciji Milken Instituta u Singapuru gdje je s novim poduzetnicima podijelio nekoliko savjeta.

"Razdoblja poput ovih rađaju poduzetnike koji odrastaju s limitiranim pristupom kapitalu kao dijelom njihove DNK, pa će razumjeti da trebaju stvarati proizvode od životne važnosti koji ljudima stvarno trebaju", rekao je Saverin koji danas ulaže u startupe kao suosnivač ulagačke kompanije B Capital Group.

Naveo je primjere Applea, Microsofta, Alibabe, Facebooka, Ubera i Airbnba i rekao da najbolje tvrtke izlaze iz "ne baš sjajnih" razdoblja na tržištu.

"Kad razmišljam o bikovskim ciklusima, svi su pohlepni, i stvarno mislimo da smo bolji investitori nego što jesmo jer sve samo ide prema gore."

Podsjetimo, Saverin je osnovao Facebook zajedno s Markom Zuckerbergom, Dustinom Moskovitzom, Chrisom Hughesom i Andrewom McCollumom. Zuckerbergovo izbacivanje Saverina iz Facebooka bio je središnji događaj nagrađivanog filma "Društvena mreža" iz 2021. godine.

Bloomberg procjenjuje vrijednost Saverinovog osobnog bogatstva na 17 mlrd. dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram