Zatvori
OpenAI
Foto: Levart_Photographer / Unsplash
PoslovniPuls
14/09/2023

Evo prilike i za Hrvate: OpenAI otvara ured u Irskoj

Američki OpenAI, tvrtka koja stoji iza globalno popularnog ChatGPT-a, najavila je otvaranje ureda unutar administrativnih granica Europske unije, prenosi Bloomberg.

Samo tri mjeseca nakon što je OpenAI najavio otvaranje ureda u Londonu, slična najava stiže i za Dublin.

Glavni izvršni direktor kompanije Sam Altman pohvalio je "impresivan rast i napredak" tehnološkog i startup ekosustava Irske.

Istovremeno je objavljeno i devet oglasa za radna mjesta za irsku ispostavu OpenAI-a na njihovoj stranici za zapošljavanje , a iz kompanije kažu kako će otvoriti ured u Dublinu kako bi "unaprijedili poslovne operacije, povjerenje i sigurnost kao dio našeg trajnog angažmana za bolju uslugu na europskom tržištu."

OpenAI se tako pridružuje tehnološkim divovima poput Meta-e (Facebook) i Alphabeta (Google) te Apple-a koji također svoja europska poslovanja vode iz Irske - privučeni najnižim stopama korporativnog poreza u Europi, pozicijom zemlje unutar Europske unije i postojećom bazom tehničkih talenata.

OpenAI je za razvoj svog AI softvera dosad prikupio investicije u iznosu od 10 milijardi dolara, a Altman je veći dio 2023. proveo na svjetskoj turneji razgovarajući sa svjetskim regulatorima o rizicima umjetne inteligencije i raspravljajući o mogućnosti otvaranja ureda u njihovim jurisdikcijama, piše Bloomberg.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram