Zatvori
PoslovniPuls
14/09/2023

Američki SEC blokirao NFT animiranu seriju iza koje stoje Ashton Kutcher i Mila Kunis

Američka komisija za burze i vrijednosnice (SEC) naložila je gašenje animiranog web serijala "Stoner Cats" iza kojeg stoji poznati glumački par Mila Kunis i Ashton Kutcher.

Kutcher i Kunis zamislili su "Stoner Cats" kao humoristični serijal za odraslu publiku uz gostovanja celebrityja poput Chris Rocka i Seth MacFarlane, ali i "izumitelja" Ethereuma Vitalika Buterina.

Međutim, problem je nastao u samom konceptu. Show se oslanja na non-fungible tokene (NFT) kojih je izdano 10.000, a čija kupnja omogućuje gledanje "Stoner Catsa", a vlasnicima dodatno osigurava povrat na investiciju u iznosu od 2,5%.

No, SEC nije blagonaklono gledao na promoviranje NFT-ova i poticanje trgovanja istima, pa je sada odlučio kako je riječ o "neregistriranim vrijednosnim papirima" i izdao kaznu u visini od milijun američkih dolara, te naložio uništenje svih NFT-ova te povrat novca onim kupcima koji su "financijski oštećeni" kupovinom istih.

Ovo nije prvi put da SEC gasi blockchain projekte u kojima su involvirane osobe iz američkog javnog života. Tako je prošle godine poznata američka influencerica Kim Kardashian uspjela postići nagodbu u visini od 1,2 milijuna dolara zbog neregulirane promocije kripto projekta EthereumMax.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram