Zatvori
Borderlands video igra
PoslovniPuls
12/09/2023

Ispod stola se odvija još jedno veliko preuzimanje u industriji videoigara

I dok čekamo da Microsoft napokon dovrši preuzimanje izdavačke kuće Activision-Blizzard, šuška se o još jednom, naravno puno manjem, dealu koji se upravo odvija.

Veliki švedski izdavač Embracer navodno priprema prodaju američkog studija Gearbox Entertainment, a kojeg ponajviše prepoznajemo po serijalu "Borderlands".

Bit će svakako zanimljivo vidjeti za koju će cijenu Gearbox otići s obzirom da je Embracer studio preuzeo prije samo dvije godine za tada visokih 1,3 mlrd. dolara.

Embracer, koji u svom vlasništvu ima bezbroj razvojnih studija, već je najavio veliko interno preslagivanje koje uključuje i ukidanje brojnih radnih mjesta diljem studija koje ima u svom vlasništvu, a sve s ciljem smanjenja troškova.

Embracer Group je izlistana na švedskoj burzi i trenutno ima tržišnu valuaciju od 3 mlrd. eura, što je gotovo dvostruko niže u odnosu na početak godine.

Za sada se previše ne spekulira o potencijalnim kandidatima za preuzimanje studija Gearbox, stoga nam ne preostaje ništa drugo nego čekati na prve glasine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram