Zatvori
OpenAI logo
Foto: OpenAI
PoslovniPuls
30/08/2023

OpenAI na dobrom putu da ove godine zaradi milijardu dolara

OpenAI je na dobrom putu da ostvari godišnji prihod od milijardu dolara dok se tvrtke sve više okreću tehnologiji koja stoji iza ChatGPT-a, moćnog generativnog AI chatbota koji je potaknuo povećana ulaganja u umjetnu inteligenciju, piše Bloomberg.

Novinari Bloomberga navode kako OpenAI trenutačno generira oko 80 milijuna dolara prihoda mjesečno. The Information je prvi izvijestio o prihodima OpenAI-a, razotkrivajući činjenicu da je ta američka tvrtka pretrpjela gubitak od otprilike 540 milijuna dolara u 2022. godini.

OpenAI, financiran od strane Microsofta, prepoznat je kao vodeći igrač u industriji umjetne inteligencije. Kako tvrtke diljem različitih sektora sve više prepoznaju vrijednost i potencijal AI, OpenAI se istaknuo kao pouzdan pružatelj naprednih AI rješenja.

Popularnost ChatGPT-a bila je pokretačka sila iza uspjeha OpenAI-a. Ovaj sofisticirani AI chatbot sposoban je generirati konverzacijske odgovore koji su iznimno slični ljudskima, pružajući besprijekorno i interaktivno iskustvo, navodi Bloomberg.

Tvrtke su brzo usvojile ChatGPT kako bi unaprijedile svoju korisničku podršku, automatizirale zadatke i stupile u interakciju s korisnicima na dubljoj razini.

Dok OpenAI nastavlja jačati svoju prisutnost na tržištu AI, važno je napomenuti da se uspjeh tvrtke ne svodi isključivo na ChatGPT. OpenAI nudi širok spektar AI tehnologija, uključujući jezične modele, sustave za učenje i robotiku, omogućavajući tvrtkama da koriste snagu AI-a na mnoge načine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram