Zatvori
OnlyFans
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
29/08/2023

Ukrajincu koji stoji iza OnlyFans-a isplaćena monstruozno visoka dividenda

Popularna platforma za kreatore sadržaja za odraslu publiku sve je popularnija, što prati i ubrzani rast njihovih prihoda.

Tvrtka koja upravlja OnlyFans platformom, britanski Fenix International, tvrdi kako je godišnja dobit narasla na više od pola milijarde dolara.

OnlyFans ima više od 3 milijuna kreatora koji objavljuju sadržaj za gotovo 240 milijuna fanova.

Fenix, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, ima jedinog dioničara, ukrajinsko-američkog poduzetnika Leonida Radvinskog, čija se osobna imovina procjenjuje na više od 2 milijarde dolara. Radvinsky je na ime vlasničke dividende od prošlogodišnje dobiti uprihodio 338 milijuna dolara.

U izvješćima podnesenim kod britanskog registra tvrtki Companies House, Fenix International navodi kako su prošlogodišnji prihodi narasli na ukupno 5,5 mlrd. dolara.

Broj kreatora na OnlyFans platformi povećao se za 47%, gotovo na 3,2 milijuna, dok se broj korisnika povećao za 27%, blizu 239 milijuna.

Tvrtka je također navela da je prvi put više od polovice njezinih prihoda došlo iz usluga koje nisu vezane za pretplatu, poput napojnica i sadržaja na zahtjev od strane kreatora.

OnlyFans uzima proviziju na prihode kreatora i to u iznosu od 20% posto.

"OnlyFans je zabilježio kontinuirani rast i profitabilnost", navodi Fenix u izvješću.

"To odražava kako rast platforme, u smislu broja kreatora sadržaja i fanova, tako i rast zarade postojećih kreatora sadržaja", dodali su.

Promet je naglo porastao za OnlyFans i druge stranice za strujanje tijekom lockdown-a uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

OnlyFans je osnovan 2016. godine od strane oca i sina, Guyja i Tima Stokelyja. Radvinsky je preuzeo stranicu 2018. godine i od tada je pretvorio u jednu od najpopularnijih +18 platformi na internetu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram