Zatvori
PoslovniPuls
25/08/2023

Mastercard gasi partnerstvo s problematičnom kripto mjenjačnicom Binance

Mastercard i kripto burza Binance ugasit će krajem rujna četiri programske kripto kartice u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Bahrainu, potvrdili su iz Mastercarda za Reuters.

Binance - Mastercard kartice omogućavaju korisnicima da svoje kriptovalute koriste za klasična kartična plaćanja.

Mastercard slična partnerstva već ima s kripto burzom Gemini i drugim kripto mjenjačnicama i platformama. Odluka o gašenju Binance kartica neće utjecati na nijedan drugi program Mastercardovih kripto kartica, rekao je glasnogovornik kompanije.

Podsjetimo, Binance se suočava s velikim pravnim i regulatornim izazovima. Američki regulatori tužili su popularnu kripto burzu i njenog izvršnog direktora Changpenga Zhoa u lipnju zbog navodnog vođenja "mreže prijevare". Binance je izjavio da će se "snažno obraniti".

Raj Dhamodharan, šef odjela za kripto i blockchain u Mastercardu, izjavio je u travnju kako tvrtka želi uspostaviti više partnerstava s kripto tvrtkama. Odbio je komentirati Binance konkretno, ali je rekao kako svaki program kartica "prolazi kroz potpunu dubinsku analizu" i kontinuirano se prati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram