Zatvori
Microsoft CEO
PoslovniPuls
18/08/2023

Prvi čovjek Microsofta: AI je plimni val velik poput interneta

Microsoftov osnivač i bivši izvršni direktor Bill Gates postao je poznat po slanju koporativnog memoranduma 1995. godine u kojem je istaknuo važnost interneta, nazivajući ga "plimnim valom" koji će imati utjecaj na cjelokupno poslovanje Microsofta.

Današnji CEO Microsofta, Satya Nadella, jasno je izrazio svoje mišljenje kako će umjetna inteligencija (AI) imati isti takav učinak: "Mislim da je AI jednako velika stvar."

"Mi u tehnološkoj industriji volimo pretjerivati" rekao je izvršni direktor Microsofta u razgovoru za Bloomberg. "Ono što me motivira jest da želim koristiti ovu tehnologiju kako bih zaista ostvario ono što mislim da je bitno, a to je demokratizacija pristupa AI tehnologiji."

U istom intervjuu, izvršni direktor OpenAI-a, Sam Altman, hvalio je odnos s Microsoftom, posebno ističući kako on izlazi iz okvira tradicionalne suradnje.

"Imamo izvrsnu suradnju," rekao je glavni izvršni direktor OpenAI-a Sam Altman u emisiji The Circuit. "Ove velike, važne suradnje između tehnoloških tvrtki obično ne uspijevaju. Ovo je primjer kako dobro funkcionira. Jako smo zahvalni na tome."

Altman je također odbacio zabrinutosti kako bi podrška Microsofta mogla dovesti AI tvrtku do prevelike prednosti u industriji, slično kao što je Microsoft stvorio dominaciju u različitim sektorima tijekom 1990-ih:

"Ovo nije samo konkurentska okolina, već mislim da je ovo vjerojatno najkonkurentnija okolina u tehnologiji trenutačno," rekao je Altman.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram