Zatvori
NFT
Foto: Bored Yacht Club
PoslovniPuls
04/08/2023

Tržište NFT-ova trenutno ne stoji baš najbolje, ali statistika otkriva nešto zanimljivo

Tržište non-fungible tokena (NFT) trenutno ne stoji baš najbolje. Iako se čini kako se svaki tjedan pokreće neki novi NFT projekt, sve je manje novca koji se troši u tom sektoru.

U srpnju je tako ukupna prodaja NFT-ova iznosila samo 495,6 milijuna dolara, što je pad od 23% u odnosu na 646,1 milijun dolara iz lipnja, pokazuju podaci NFT agregatora CryptoSlam. To je peti uzastopni mjesec pada prodaje NFT-ova. U veljači ove godine tržište NFT-ova je bilježilo ukupni promet od 1,2 mlrd. dolara.

Današnji pad se može pripisati različitim faktorima, poput toga da potrošači kupuju NFT-ove po nižim cijenama — prosječna prodaja u srpnju iznosila je samo 47 dolara, što znači da je manje ljudi zainteresirano za "blue-chip" NFT-ove. Vrijedi napomenuti kako su razine transakcija ostale visoke u posljednjih nekoliko mjeseci — u lipnju je tako ostvareno oko 10,8 milijuna transakcija, a u srpnju oko 10,4 milijuna, što su najviše razine od veljače 2022.

Pad prodaje ne znači nužno da NFT-ovi odlaze u zaborav, komentira TechCrunch. Umjesto toga, ukazuje na sve veću prevalenciju prodaje NFT-a s niskim preprekama i činjenicu da prostor postaje sve dostupniji široj publici koja možda inicijalno ne želi puno trošiti na NFT-ove.

U posljednjih 30 dana, tri najvažnija blockchaina po broju prodanih NFT-ova bili su Ethereum s 293 milijuna dolara, Bitcoin s 56,2 milijuna dolara i Solana s 35 milijuna dolara, pokazuju podaci CryptoSlama.

Tijekom tog vremena, samo su dva NFT-a, Bored Ape Yacht Club i CryptoPunk, prodana za više od milijun dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram