Zatvori
Uber
Foto: Viktor Avdeev / Unsplash
PoslovniPuls
03/08/2023

Uber će uskoro lansirati vlastitog AI chatbot-a

Najveća svjetska taksi kompanija, američki Uber, razvija chatbot-a pogonjenog tehnologijom umjetne inteligencije, pa će se tako Uber uskoro pridružiti dugom popisu kompanija koji koriste ovu naprednu tehnologiju kako bi poboljšale korisničku podršku, vlastite marketinške aktivnosti i druge oblike automatizacije poslovnih procesa, piše Bloomberg.

"To je nešto na čemu trenutno radimo", rekao je izvršni direktor Ubera, Dara Khosrowshahi u utorak u intervjuu za emisiju Bloomberg Technology. Khosrowshahi nije pružio dodatne detalje o mogućnostima chatbota, ali je istaknuo načine na koje Uber trenutno koristi umjetnu inteligenciju u svom poslovanju.

"Već godinama radimo sa sustavima strojnog učenja i umjetnom inteligencijom", rekao je Khosrowshahi. "Svaki put kada vas povežemo s automobilom ili dostavljačem, algoritmi omogućuju da se to dogodi, na temelju vremena , udaljenosti i brojnih drugih parametara koji se određuju strojnim učenjem."

Khosrowshahi nije otkrio kada ćemo vidjeti Uberovog chatbota u akciji.

Uber je inače ovaj tjedan razveselio, pa razočarao svoje dioničare vijestima o prvoj kvartalnoj dobiti u povijesti kompanije, ali je istovremeno upozorio na usporavanju rasta, što je naposlijetku dovelo do pada cijena tvrtkinih dionica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram