Zatvori
Facebook
Foto: Greg Bulla / Unsplash
PoslovniPuls
02/08/2023

FT: Meta se priprema lansirati AI chatbote s različitim osobnostima

Facebookova krovna kompanija Meta priprema se za uvođenje chatbotova s umjetnom inteligencijom i to s različitim osobnostima, doznaje Financial Times. Chatbotovi su osmišljeni da vode razgovore s korisnicima na Meta-inim društvenim platformama, uključujući Facebook i Instagram, na način koji je sličan ljudskim razgovorima.

FT navodi kako će chatbotovi preuzeti različite osobnosti, pa bi tako jedan chatbot u liku surfera trebao nuditi savjete oko planiranja putovanja, dok će drugi nalikovati bivšem američkom predsjedniku Abrahamu Lincolnu.

Navodno, Meta vidi ovaj potez kao način za povećanje angažmana na svojim društvenim platformama. Korisnici će moći koristiti chatbotove kako bi pretraživali platformu i zaprimali personalizirane preporuke.

Financial Times napominje kako, osim povećanja angažmana, chatbotovi također imaju potencijal za prikupljanje podataka o korisnicima, što bi Meta-i moglo pomoći bolje ciljati s relevantnim sadržajem i oglašavanjem.

Tijekom prošlotjednog kvartalnog izvješća tvrtke, Mark Zuckerberg je objavio kako Meta gradi niz novih proizvoda s umjetnom inteligencijom i da će podijeliti više detalja o istima kasnije ove godine. Zuckerberg je istaknuo kako "umjetna inteligencija može djelovati poput pomoćnika, trenera ili vam može pomoći da bolje komunicirate s tvrtkama i kreatorima sadržaja". Također je napomenuo kako će "ovi novi proizvodi poboljšati sve što radimo na mobilnim aplikacijama i metaverseu."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram