Zatvori
PoslovniPuls
01/08/2023

Zagrebački ZICER: Osigurano 150.000 eura za najbolje startup projekte

Kroz Startup Factory su se tijekom posljednjih sedam godina u ZICER-u razvijali startupovi u najranijim fazama razvoja. Pokretanjem novog programa Global Growth ZICER podršku širi i na one zrelije koji su spremni za prodor na međunarodna tržišta, poručuju iz ZICER-a.

Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i naš višestruko nagrađivani program otvara prijave za svoju osmu generaciju. Za razvoj najboljih tehnoloških proizvoda Grad Zagreb je osigurao novčanu podršku od 150.000,00 eura.

Dosad je kroz program uspješno prošlo 100 razvojnih timova i startupova, a 37 najboljih je dobilo 677.000,00 eura. Sa sudionicima je svoje znanje podijelilo 170 mentora te 222 domaća i strana predavača.

„Za podršku razvoja poslovanja domaćih tehnoloških startupova ove smo godine iz proračuna osigurali 150.000,00 eura. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja će startupovima omogućiti brži i lakši rast. Za mlade timove koji tek posao postavljaju na noge, kroz Startup Factory akcelerator ćemo alocirati 30.000,00 eura. Za tehnološki orijentirane startupove naše je tržište malo. Zato kroz novi Global Growth program startupovima do pet godina starosti olakšavamo lansiranje na strana tržišta kroz dodjelu novčane podrške od ukupno 120.000,00 eura. Svi izabrani timovi na razvoju poslovanja će raditi s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati kroz intenzivan raspored predavanja i radionica domaćih i međunarodno priznatih stručnjaka. Pozivam razvojne timove i mlade startupove, kao i one koji već imaju rješenje s kojima žele izaći na međunarodno tržište, da iskoriste ove ljetne mjesece za prijavu u ZICER-ove akceleracijske programe. Prijave su otvorene do 1. listopada. Svima želim sreću u natjecanju i uspjeh u poslovanju“, poručuje Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram