Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
25/07/2023

Zagrebački Comping dobio još jedno ugledno priznanje

Comping, hrvatska tvrtka specijalizirana za digitalnu transformaciju poslovanja; od pozadinskih integracijskih rješenja, pa sve do inovativnih poslovnih modela baziranih na procesima obrade podataka, ostvarila je ovih dana još jedno postignuće koje je smješta u sam vrh zajednice globalnih stručnjaka koji su u stanju odgovoriti na najsloženije i najzahtjevnije kibernetičke napade, navodi se u priopćenju.

Comping je stekao status Incident Response VMware Carbon Black partner, što je rezultat iznimne uspješnosti tvrtke u području rješavanja sigurnosnih incidenata. Comping ima vlastiti, vrlo iskusan tim s opsežnom ekspertizom u području kibernetičke zaštite kao i krucijalno znanje odabira adekvatne tehnologije za svaki konkretni slučaj napada. Stjecanjem Incident Response partnerstva Comping je upisan na globalnu Incident Response listu čime otvara pristup višoj razini kibernetičke zaštite i svojim klijentima te osiguravajućim društvima kod kojih klijenti imaju Ransomware police osiguranja, poručuju iz Compinga.

Odgovor na incident ili IR, strukturirani je pristup obrani od kibernetičkog napada. Skup je to jasnih pravila i procesa što se može i smije poduzeti u trenutku napada, na kojim mjestima se može djelovati, a sve u svrhu zaustavljanja napada. Nastojanje je to da se brzo identificira napad i način napada, minimiziraju njegovi učinci, obuzda šteta i otkloni uzrok kako bi se smanjio rizik od budućih incidenata. Komunikacija je strukturirana i odvija se trenutno (u stvarnom vremenu) u skladu s pravilima i akcijskim planovima, počevši od detalja što se radi na određenom dijelu napadnute infrastrukture do kontakta s napadačem. Paralelno s rješavanjem napada korisnika se koordinirano vodi kroz nastalu situaciju, radi se i procjena situacije i obavlja se komunikacija prema policiji i nadležnim ustanovama.

"Preventiva je presudna u postizanju maksimalne razine sigurnosti, a dio preventive je izrada koncepta kibernetičke zaštite i uspostava jasnih pravila ponašanja i tehnoloških obrambenih mehanizama. Ne postoji apsolutna zaštita, apsolutno sigurno rješenje ili apsolutno zaštićena okolina. Tvrtka mora postići stanje "dovoljne sigurnosti" i uspostaviti procedure koje će primjenjivati u slučaju napada. Postoje jasne upute i precizni koraci koji se moraju poduzeti kako bi se izbjegle veće štete i dodatni problemi. Compingov tim upravlja incidentom usko surađujući s korisnikom - utvrđujemo raspored aktivnosti, postavljamo prioritete, definiramo uloge i zaduženja te tako poboljšavamo kibernetičku zaštitu naših klijenata", zaključio je Nedeljko Matejak, Compingov direktor Sektora za tehnološka rješenja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram