Zatvori
Airbnb
Foto: Unsplash / veryinformed.com
PoslovniPuls
19/07/2023

Suosnivači Airbnb-a podebljali su svoje bankovne račune za nekoliko milijardi dolara

Dionice Airbnb-a od početka godine ostvarile su snažan rast od kojeg su profitirali svi dioničari kompanije koja je svjetski lider na tržištu kratkoročnog najma nekretnina.

Tako su i suosnivači kompanije, Brian Chesky, Nathan Blecharczyk i Joe Gebbia, zabilježili strelovit rast svog osobnog bogatstva.

Chesky, koji je obnaša funkciju izvršnog direktora Airbnb-a, samo ove godine ostvario je 80-postotni rast svog bogatstva i isti je sada ukupno vrijedan 12 mlrd. dolara, što ga čini 160-tom najbogatijom osobu na svijetu, izračunao je Bloomberg.

Dvojac Blecharczyk i Gebbia također su doživjeli rast svog osobnog bogatstva i to za 3,7 mlrd. dolara, odnosno 3 mlrd. dolara. Tako je Blecharczyk danas "težak" 10 mlrd. dolara, a Gebbia tek nešto manje od njega - 9 mlrd. dolara.

Da sve ne bude ružičasto, pobrinuo se sam Airbnb koji očekuje usporavanje poslovanja u drugom kvartalu ove godine objašnjavaju to činjenicom kako putnici i turisti počinju štedjeti na troškovima svojih putovanja.

Dionicom Airbnb-a danas se trguje uz cijenu od 146 dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram