Zatvori
ChatGPT
Foto: Jonathan Kemper / Unsplash
PoslovniPuls
17/07/2023

Da li je ChatGPT u posljednje vrijeme zaista postao "gluplji" ?

I dok Američka trgovinska komisija (FTC) istražuje tvorce najpopularnijeg svjetskog chatbota, Business Insider piše o sve glasnijim komentarima korisnika napredne (plaćene, op.a.) ChatGPT Plus verzije chatbota, koji kažu kako je model GPT-4 koji pokreće ChatGPT sve "gluplji" zbog "radikalnog redizajna" koji je potajno obavio OpenAI.

I dok OpenAI nema službeni odgovor, njegov potpredsjednik proizvoda Peter Welinder, u objavi na Twitteru kaže kako OpenAI nije učinio GPT-4 glupljim, već upravo suprotno - svaka nova verzija je "pametnija" od prethodne. "Kada ga koristite intenzivnije, primjećujete probleme koje prije niste vidjeli. Ako imate primjere gdje vam se čini da se pogoršao, odgovorite i istražit ćemo", objavio je zagonetno Welinder.

Dok su neki podržali Welinderove komentare, drugi su ih popljuvali, a jedan je sudionik rasprave otišao toliko daleko da je model GPT-4 nazvao "jednostavno lošim".

Dio problema sigurno leži i u činjenici da je razvoj GPT-4 modela i dalje obavijen velom tajne i nitko zapravo ne zna koje su, promjene napravljene.

Developeri već neko vrijeme kritiziraju OpenAI upravo iz činjenice da planove za daljnji razvoj svoje popularne AI chatbot platforme drži podalje od očiju javnosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram