Zatvori
ChatGPT
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
14/07/2023

Otvorena istraga protiv OpenAI-a

Američka trgovinska komisija (FTC) pokrenula je opsežnu istragu protiv OpenAI-a, kroz koju želi istražiti da li je tvorac popularnog chatbota ChatGPT prekršio američke zakone o zaštiti potrošača i to pri korištenju osobnih podataka.

FTC je od OpenAI-a zatražio detaljne informacije o tome kako tvrtke rješava rizike vezane uz svoje AI modele, piše The Washington Post.

Analitičari ChatGPT tvrtke OpenAI već su proglasili najbrže rastućom digitalnom aplikacijom ikada, a njen raniji uspjeh pokrenuo je pravu utrku među tvrtkama iz Silicijske doline za lansiranje konkurentnih chatbotova. Izvršni direktor tvrtke, Sam Altman, izrastao je u utjecajnu figuru u raspravi o regulaciji umjetne inteligencije, svjedočeći na Capitol Hillu, ručajući sa zakonodavcima i sastajući se s predsjednikom Bidenom i potpredsjednicom Harris, piše The Washington Post.

No tvrtka se sada suočava s novim testom u Washingtonu, gdje je FTC izdao upozorenja kako postojeći zakoni o zaštiti potrošača vrijede i za AI, čak i dok trenutna administracija i Kongres pokušavaju izraditi nove propise koji će regulirati brzorastuću tehnologiju. Predviđa se kako će novi američki zakonodavni okvir za AI biti donesen kroz nekoliko mjeseci.

Izvršni direktor OpenAI-a, Sam Altman napisao je u objavi na Twitteru kako će OpenAI "naravno" surađivati s FTC-om.

"Vrlo je razočaravajuće vidjeti da je zahtjev FTC-a započeo curenjem informacija u medije što neće pomoći pri izgradnji međusobnog povjerenja", napisao je Altman. "S druge strane, vrlo nam je važno da je naša tehnologija sigurna i fokusirana na korisnike, te smo uvjereni kako se pridržavamo zakona."

Altman je također rekao kako OpenAI štiti privatnost svojih korisnika i dizajnira sustave "kako bi učili o svijetu, a ne o privatnim osobama."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram