Zatvori
PoslovniPuls
10/07/2023

Jedna od najvećih platformi za kreiranje videoigara uvodi AI

Izvršni direktor profesionalne platforme za kreiranje video igara Unity, John Riccitiello, rekao je kako njegova tvrtka prihvaća AI tehnologiju i kaže kako će ista developerima pomoći, a ne ugroziti njihova radna mjesta.

Unity je već najavio kako će ove godine developerima ponuditi dva AI alata: Muse, chatbot nalik ChatGPT-u koji stvara vizualne predmete i računalni kod te Sentis, koji radi izravno u videoigrama i može pogoniti razgovor računalnih likova u videoigrama.

Riccitiello je rekao kako će se "većina" materijala na kojoj će biti obučeni Unityjevi AI alati nabavljati interno, s planovima da se uključi rad iz podružnice Weta Digital, ali i licenciranog materijala trećih strana.

Riccitiello je istaknuo potencijal umjetne inteligencije u igrama i dodaje kako će daljnja implementacija AI -a dovesti do stvaranja igara "koje izgledaju drugačije od svega što smo dosad vidjeli".

Riccitiello, koji je nekoliko godina proveo na čelu izdavačkog diva Electronic Arts (EA), kaže kako osobno vjeruje da će većina tvrtki koje koriste umjetnu inteligenciju činiti to na način da "osnaže" svoje zaposlenike, a ne da ih zamijene.

"Nekim će tvrtkama biti cilj stvoriti istu igru uz manje resursa kako bi uštedjele novac. A druge će tvrtke pokušati stvoriti bolju igru s istim ili većim resursima. Moje mišljenje je da će ova druga skupina (na kraju) pobijediti."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram