Zatvori
Bitcoin
Foto: Sketchepedia / Freepik
PoslovniPuls
07/07/2023

Prvi čovjek BlackRocka: Kriptovalute su digitalno zlato!

I dok ovih dana nikako ne manjka skeptika po pitanju budućnosti ulaganja u kriptovalute, jedan od najmoćnijih ljudi američke financijske industrije, prvi čovjek BlackRock-a, Larry Fink, očito nije jedan od njih.

Fink naime smatra kako su kriptovalute "digitalno zlato", a Bitcoin bi mogao "donijeti revoluciju" u financijski sektor.

Finkov optimizam prema kriptovalutama dolazi u trenutku kada BlackRock, najveća svjetska kompanija za upravljanje financijskom imovinom, cilja na osnivanje bitcoin ETF-a te trenutno za isti traži odobrenje od američkih regulatora.

Samo nekoliko dana ranije, Američka komisija za burzu i vrijednosnice (SEC) je objavila kako BlackRockov zahtjev za osnivanje Bitcoin ETF-a nije dovoljno "jasan i sveobuhvatan".

"Vrlo blisko surađujemo s regulatorima i želimo čuti njihove stavove - kakvi su njihovi problemi i možemo li (zajedno) riješiti te probleme", rekao je Fink u intervjuu za Fox Business.

"Mi vjerujemo, ako možemo stvoriti više tokenizacije imovine i vrijednosnih papira, a to je upravo ono što Bitcoin predstavlja, to bi moglo donijeti revoluciju. Gledamo na to kao priliku da napravimo korak dalje u pružanju novih mogućnosti za naše investitore, a ujedno demokratizirajući troškove ulaganja", dodao je.

Fink je priznao kako je ranije bio skeptičan prema kriptovalutama zbog njihove upotrebe u "ilegalnim aktivnostima". No pesimizam je kasnije ustupio mjesto optimističnijem pogledu. "Vjerujem da kriptovalute imaju ulogu digitalizacije zlata", rekao je.

Iako fanovi kriptovaluta često ističu mnogobrojne prednosti Bitcoina i digitalne imovine, virtualne valute nose određene inherentne rizike, piše BusinessInsider. To uključuje iznimnu volatilnost - do sada u 2023. godini, Bitcoin je porastao u vrijednosti za gotovo 90% nakon što je prošle godine pao za 64%.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram