Zatvori
PoslovniPuls
20/06/2023

Tržište interaktivne zabave u SAD-u uskoro će vrijediti 72 mlrd. dolara

Novo izvješće iz PwC-a najavljuje prihode od 54,1 milijarde dolara za industriju videoigara i esport-a u Sjedinjenim Američkim Državama u 2022. godini, što predstavlja povećanje od 2,4% u odnosu na prethodnu godinu.

Kako izvještava GamesBeat, to je najmanja stopa rasta koju je industrija doživjela u posljednjih pet godina, nakon dramatično rasta tijekom pandemije koronavirusa.

Zanimljivo, sektor esport-a generirao je samo 455 milijuna dolara prihoda, dok na videoigre otpada najveći dio kolača - točnije 53,7 mlrd. dolara.

Od tih prihoda, društvene/casual videoigre uprihodili su 37,1 milijardu dolara, dok je PwC "tradicionalne" igre procijenio na ukupnu vrijednost od 15,3 milijarde dolara. Potonje su uglavnom ostale na istoj razini u odnosu na prethodnu godinu, s blagim padom od 0,7%, dok društvene igre nastavljaju rasti, iako sporije, s povećanjem od 3,5% u odnosu na prethodnu godinu.

"Tradicionalne" videoigre uključuju one za konzole i osobna računala, pri čemu su prihodi od konzola iznosili 9,4 milijarde dolara, a od računalnih igara 5,4 milijarde dolara u 2022. godini.

Što se tiče esporta, valja napomenuti kako je sponzorstvo esport događaja generiralo najviše prihoda, točnije 167 milijuna dolara, dok su medijska prava donijela 126 milijuna dolara.

Očekuje se da će tržište videoigara u SAD-u do 2027. godine dosegnuti prihode od 72 milijarde dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram