Zatvori
Foto: Freepik
PoslovniPuls
20/06/2023

Osnivač Airbnb-a: Razvoj umjetne inteligencije potaknut će milijune novih startupa

Suosnivač i izvršni direktor Airbnb-a, Brian Chesky, kaže kako će daljnji razvoj tehnologije umjetne inteligencije pokrenuti "milijune novih startupa".

Umjetna inteligencija omogućila je onima s postojećim poslovima da budu učinkovitiji. Samo ove godine, Chesky je procijenio kako će AI omogućiti inženjerima u njegovoj tvrtki da budu 30% produktivniji i to već iduće godine.

Iako to može značiti manje otvorenih radnih mjesta za tražitelje posla, to je dobra vijest za financijske rezultate tvrtki i - kako Chesky predviđa - moglo bi olakšati tražiteljima posla da izgrade vlastite tvrtke, čime se na kraju stvara robusnije tržište rada.

"Mislim da sada svatko može stvarati ono što je prije pet godina bilo moguće samo programerima - bit će nevjerojatno za mnoge ljude", rekao je Chesky. "Bit će iznimno distruptivno za druge."

Iako mnogi u poslovnom svijetu smatraju kako umjetna inteligencija može duboko utjecati na inovacije i ekonomiju, poslovni lideri, uključujući Warrena Buffetta, su skeptični. Elon Musk, na primjer, vjeruje kako postoje prednosti i nedostaci AI-ja i tvrdi kako je potrebna regulacija kako bi se osiguralo da je utjecaj AI-a na svijet "neto pozitivan".

Prošlog mjeseca, pioniri AI-ja, uključujući OpenAI i Google DeepMind, potpisali su otvoreno pismo u kojem pozivaju na regulaciju razvoja tehnologije umjetne inteligencije, tvrdeći kako daljnji neregulirani razvoj iste predstavlja prijetnju za cijelo čovječanstvo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram