Zatvori
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
19/06/2023

Bivši direktor Googlea kupio zaplijenjenu jahtu ruskog tajkuna

Bivši izvršni direktor Googlea, Eric Schmidt, kupio je superjahtu Alfa Nero koja je prošle godine zaplijenjena u Antigvi nakon što su ruske trupe napale Ukrajinu.

Schmidtovu kupovinu potvrdio je Sir Ronald Sanders, antigvanski veleposlanik u SAD-u. Schmidt je jahtu platio 67,6 milijuna američkih dolara.

Ova jahta dugačka 80 metara, opremljena baby grand klavirom i bazenom koji se pretvara u heliodrom, ostavljena je u luci Falmouth u Antigvi nakon što je američko Ministarstvo financija sankcioniralo ruskog tajkuna iz industrije gnojiva, Andrey Guryeva.

Alfa Nero je prodana je na aukciji u petak i to nakon što je kći spomenutog ruskog tajkuna neuspješno pokušala stopirati prodaju.

Dio prihoda pokrit će troškove održavanja i druge račune koje je Alfa Nero akumulirala dok je bila u luci, a samo troškovi posade iznose 112.000 dolara mjesečno.

Od ruske invazije na Ukrajinu, više od dvadeset luksuznih jahta vrijednih oko 4 mlrd. dolara, blokirano je u lukama diljem svijeta, piše Fortune.

Schmidt, koje je na mjestu izvršnog direktora Googlea proveo desetak godina, prema Bloomberg Billionaires Indexu ima procijenjenu neto vrijednost osobnog bogatstva od 25 milijardi dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram