Zatvori
PoslovniPuls
16/06/2023

Mercedes uvodi ChatGPT u svoje automobile, zasad samo u SAD-u

Mercedes-Benz najavio je kako uvodi ChatGPT u infotainment sustav svojih automobila u Sjedinjenim Državama.

Mercedes vozila već imaju mogućnosti glasovnih naredbi koje vozači mogu koristiti. Na primjer, mogu reći "Hej, Mercedes," a zatim izreći kratku naredbu kao što je podešavanje temperature u vozilu, pronalaženje navigacijske destinacije ili obavljanje telefonskog poziva. ChatGPT bi učinio ove glasovne naredbe fluidnijima i prirodnijima te bi mogao omogućiti dodatne funkcije, objavio je Mercedes.

Umjesto samo odgovaranja na jednostavne naredbe, sustav bi mogao voditi razgovor koji izgleda prirodniji.

Sustav će moći zapamtiti kontekst teme razgovora i uključiti se u dijalog s vozačem ili putnicima u vozilu. S ChatGPT-om, sustav će moći odgovarati na širi raspon zahtjeva, uključujući one koji se možda ne odnose na automobil ili vozača. Vozači bi, primjerice, mogli zatražiti brzi recept ili pitati koji je najbolji period godine za putovanje u Colorado?

ChatGPT sustav također može komunicirati s drugim aplikacijama kako bi obavljao zadatke poput rezerviranja restorana ili kupovine ulaznica za film, stoji u priopćenju.

Vlasnici Mercedes automobila u Sjedinjenim Američkim Državama s MBUX infotainment sustavom moći će testirati ChatGPT sustav u beta verziji počevši od 16. lipnja koristeći glasovnu naredbu "Hej, Mercedes, želim se pridružiti beta programu".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram