Zatvori
Peter Doggert
Foto: Linkedin
PoslovniPuls
09/06/2023

Hrvatsko - američki ReversingLabs dobio novog operativnog direktora

ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera, navodi se u medijskoj objavi.

Riječ je o području u kojem je ReversingLabs jedan od pionira, zahvaljujući vlastitoj tehnologiji razvijenoj u Zagrebu. Za njom ubrzano raste potražnja, nakon što je proteklih godina otkriven niz kibernetičkih napada izvedenih putem lanca opskrbe softvera. Među poznatijima su oni na američke tvrtke SolarWinds (otkriven 2020.) i 3CX (otkriven ove godine).

Doggart ima više od 20 godina iskustva u kibernetičkoj sigurnosti u SAD-u. Specijalnosti su mu korporativna strategija, izlazak na tržište i poslovni razvoj. Bio je na rukovodećim mjestima u Armisu, Symantecu i Blue Coatu. U ReversingLabsu će predvoditi skaliranje tvrtke te odjele prodaje, marketinga i poslovnog razvoja.

"ReversingLabs rješava jedan temeljni, masivni sigurnosni problem. Bilo da razvija softver ili ga koristiti, danas svaka organizacija brine o sigurnosti opskrbnog lanca. ReversingLabs je u jedinstvenoj poziciji da osigura globalni lanac nabave softvera, zahvaljujući dugo stvaranoj ekspertizi u raspakiravanju koda bez pristupa izvornom kodu. Oduševljen sam što se mogu pridružiti tvrtki i pridonijeti sljedećoj fazi rasta", rekao je Doggart.

U prošloj je godini gotovo 90 posto tehnoloških stručnjaka otkrilo značajne rizike u lancu nabave softvera, pokazalo je nedavno ispitivanje ReversingLabsa. Više od 70 posto ispitanih je reklo da im trenutačna rješenja za sigurnost aplikacija ne pružaju potrebnu zaštitu.

"ReversingLabs je pionir u osiguravanju globalnog lanca nabave softvera, a naša tehnološka platforma pruža duboke uvide u rizike i kontekst u svakom softverskom paketu. Radimo s nekima od najboljih svjetskih organizacija, a naša je tehnologija osvojila niz nagrada. Sretan sam što se Peter pridružio našem timu i što će nam pomoći u daljnjem rastu", rekao je Mario Vuksan, izvršni direktor i suosnivač ReversingLabsa.

Tradicionalni alati za analizu lanca nabave softvera ograničeni su na preglede u kojima se može pristupiti izvornom kodu. Međutim, moderne aplikacije su složena mješavina interno razvijenog koda, otvorenog koda, i pakiranih binarnih datoteka. ReversingLabs tržištu nudi diferencirano rješenje koje može rastaviti čak i najsloženije binarne datoteke i pakirani softver te dati detaljan pregled njegovih pod-komponenti i rizika. Uz to, kupcima pakiranog softvera omogućuje da procijene sadržaj onoga što se obično isporučuje u binarnom obliku.

"Posljednjih je godina naša industrija naučila da je sigurnost lanca opskrbe softvera ključno pitanje koje zahtijeva inovativnu platformu koja istražuje sav softver koji organizacija izgradi, kupi ili preuzme, kako bi identificirala zlonamjerno ponašanje i ostala ispred prijetnji kibernetičkoj sigurnosti. ReversingLabs je naš partner u predvodničkim Secure by Design inicijativama, koje uključuju sigurnost opskrbnog lanca", rekao je Sudhakar Ramakrishna, predsjednik i izvršni direktor IT kompanije SolarWinds

ReversingLabs intenzivno radi na uspostavi globalnih strateških partnerstva za poticanje inovacija i suradnje te za razvoj vrhunskih rješenja za sigurnost opskrbnog lanca. Nedavno je sklopio partnerski sporazum s velikom kalifornijskom tehnološkom tvrtkom Synopsys, a prethodno je, među ostalim, potpisao strateško partnerstvo s britanskim PwC-jem kako bi uveo sigurnost lanca nabave softvera u programe upravljanja rizikom trećih strana.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram