Zatvori
PoslovniPuls
02/06/2023

Trgovanje kriptovalutama ozbiljno usporilo tijekom prošlog mjeseca

Čini se kako približavanje ljeta donosi ozbiljno usporavanje na tržištu kriptovaluta. Prema podacima TheBlock-a, trgovanje kriptovalutama palo je na najnižu razinu u posljednja 32 mjeseca.

Mjesečni volumen razmjene kriptovaluta, koji izračunava volumen na mjestu trgovanja na svim kripto burzama diljem svijeta, iznosio je 439,42 milijarde dolara u svibnju, što je pad od 27% u odnosu na ukupno globalno trgovanje od 604,88 milijardi dolara u travnju.

Volumen trgovanja prošlog mjeseca tako se spustio na najnižu razinu još od listopada 2020. godine, kada je iznosio 222,7 mlrd. dolara.

Binance, najveća svjetska kriptoburza, zabilježila je oko 218 milijardi dolara mjesečnog volumena trgovanja tijekom mjeseca svibnja, što je pad od oko 26% u odnosu na prethodni mjesec.

Stoga nije čudno kako Binance navodno priprema otkaze za svog svakog petog zaposlenika, piše TechCrunch. Ova kriptomjenjačnica zapošljava gotovo 8.000 ljudi širom svijeta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram