Zatvori
PoslovniPuls
31/05/2023

Prošla godina donijela pad na globalnom tržištu videoigara

Prema podacima koje je objavio Newzoo, globalno tržište videoigara prošle je godine zabilježilo ukupnu vrijednost od 183 mlrd. dolara, što predstavlja pad od nemalih 5 posto u odnosu na prethodnu, koronavirusom obilježenu godinu.

Najveći pad zabilježen je kod mobilnih igara, i to od 7 posto u odnosu na 2021. godinu - 92 mlrd. dolara prihoda. Smanjilo se i tržište igraćih konzola i to na 52,2 mlrd. dolara (pad od 3 posto na godišnjoj razini).

Tržište videoigara za osobna računala zabilježilo je prihode od 36,5 mlrd. dolara u 2021. godini, što predstavlja pad od 2,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kada je u pitanju zemljopisna podjela, azijsko-pacifička regija, najviše je potrošila na videoigre, 84,8 mlrd. dolara (pad od 9 posto), a slijede Sjeverna Amerika s prihodima od 49,7 mlrd. dolara, te europsko tržište videoigrama koje je prošle godine bilo vrijedno 33 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram