Zatvori
PoslovniPuls
31/05/2023

ChatGPT "uništava" popularni forum za programere

Stack Overflow, popularna zajednica i forum za developere i programere, izgubio je dio prometa otkad je upotreba ChatGPT-a ušla u globalnu svakodnevnicu.

Prema podacima SimilarWeb-a, Stack Overflow bilježi snažan pad posjećenosti, od čak 6 posto mjesečno tijekom posljednjih godinu dana, dok je u ožujku pad bio i veći te je iznosio 14 posto na godišnjoj razini.

Istovremeno ChatGPT, AI chatbot iz OpenAI-a, nikad nije bio popularniji. Prema podacima SimilarWeb-a, web platformu ChatGPT-a posjetilo je 1,6 mlrd. ljudi u ožujku i 920 milijuna u prvoj polovici travnja ove godine.

Zanimljivo, Stack Overflow još je prošle godine zabranio korištenje ChatGPT-a objašnjavajući svoju odluku kako "puno odgovora koje ChatGPT donosi nisu točni, međutim izgledaju kako bi mogli biti", što je po njima "opasno".

Kako popularnost ChatGPT-a ne jenjava, čini se kako su tumačenja da će prva na udaru biti upravo zajednica developera i računalnih programera - bila mahom ispravna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram